Anbos logo
Hayoun logo
Bentlon logo

Acne behandelingen

Acne behandeling € 48,00
Acne behandeling onder 20 jaar (jeugdpuistjes)  € 44,00

Wat is acne

Acne is een aandoening van de huid, waarbij ontstekingen van de talgklieren al of niet in combinatie met comedones en littekens optreedt.
De meeste acne gevallen komen voor in de puberteit ongeveer tussen de leeftijd van 14 t/m 23 jaar. Acne komt vaak meer voor bij jongens dan bij meisjes. Bij de jongens is het vaak veel hardnekkiger en duurt het langer voordat het volkomen genezen is.

De oorzaak

Onder invloed van een complex van factoren, vooral tijdens de puberteitsjaren, ondergaan de talgklieren wat veranderingen.

Verstopping van de uitvoergang

Grote hoeveelheden talg worden geproduceerd, die door hyperkeratose van de afvoergang niet naar het huidoppervlakte kunnen vloeien. Hierdoor treedt ophoping van talg op die na vermenging met de hoorncellen steeds dikker wordt. Tenslotte ontstaat er een comedone met als inhoud talg, haarresten, hoornlamellen en talgkliercellen. Dit is een ideale broedplaats voor anaërobe bacteriën. We kennen 2 soorten comedonen: open en gesloten oftewel black - white heads. Vooral gesloten comedonen kunnen ontstoken raken omdat de afvoergang geheel afgesloten is, en de bacteriën hun gang kunnen gaan. (1-3 mm) Open comedonen ontsteken niet zo snel omdat die een grotere afvoergang hebben van ongeveer 5 mm, de comedonen zijn dan ook duidelijk zichtbaar.